Gilles Normand, unul dintre vicepreședinții diviziei de mașini electrice Renault, crede cu tărie faptul că imediat după anul 2020 prețurile unor modele precum actualul ZOE vor scădea la nivelul automobilelor de diemnsiuni similare ce utilizează motoare termice.

Declarația oficialului francez este citată de jurnaliștii britanici de la Autoexpress și a fost făcută cu ocazia unui seminar organizat de Financial Times la Londra.

Conform spuselor lui Normand, sumele din ce în ce mai mari investite de către majoritatea producătorilor de automobile și subansamble în tehnologiile utilizate de mașinile electrice vor permite atât creșterea autonomiei oferite de baterii, dar în același timp vor duce la scăderea prețurilor finale cerute clienților pentru asemenea autovehicule.

Drept exemplu a fost dată noua generație Renault ZOE, model ce a primit cu doi ani mai devreme un upgrade ce vizează bateriile și care permite rularea pe distanțe ce pot ajunge la 400 de km. “Ne mișcăm mai rapid decât ne așteptam în 2012, atunci când am lansat ZOE. La momentul acela nu credeam că vom putea introduce bateriile de capacitate mai mare în 2016, ci abia în 2018”, a spus Gilles Normand.
Dacă ne luăm după prognoza făcută de Renault, prețurile mașinilor electrice și ale mașinilor tradiționale de clasă mică vor ajunge la același nivel chiar la începutul deceniului următor