Pe lângă stația din parcarea Cazarma 90 și cele patru din parcarea supraetajată care urmează a fi dată în utilizare în Hipodrom, Primăria Sibiu anunță amplasarea a zece noi astfel de stații pentru încărcarea mașinilor. Într-un oraș în care numărul mașinilor electrice și hibrid este de aproape 900, unde există 20 de stații de încărcare.

Primarul Astrid Fodor promite că cele zece noi stații de încărcare a mașinilor electrice vor deveni funcționale din acest an. Amplasarea acestor stații costă aproximativ 2,36 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis de Primăria Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

Asemenea singurei stații pe care deocamdată o administrează Primăria (cea din parcarea Cazărmii 90), și cele zece noi stații vor avea două puncte de încărcare: una lentă (de 22 de kW) și una rapidă (50 de kW).

Cele opt locuri din Sibiu în care vor fi instalate noile stații ale Primăriei

– În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Șelimbăr

– În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu strada Siretului

– În parcarea de pe Calea Șurii Mari din zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcției Sanitar-Veterinare)

– În parcarea publică din spatele „Centrului Cultural Ion Besoiu”

– În parcarea de pe Cazarma 90 – 2 stații

– Pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piața 1 Decembrie 1918) – 2 stații

– În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion

– În parcarea publică din Piața Aurel Vlaicu (în fața băncii Raiffeisen).

”Dezvoltând infrastructura publică, încurajăm utilizarea autoturismelor electrice sau hibride. Pe măsură ce numărul de astfel de autovehicule crește în Sibiu, ne vom corela și vom iniția investiții în sensul amenajării de noi astfel de stații publice”, declară primarul Astrid Fodor, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit Primăriei Sibiu, la finalul anului 2021 în municipiu erau înregistrate 713 autoturisme hibride și 173 de autovehicule electrice, deținute de persoane fizice sau juridice.

Sursa text si foto. Articolul integral il puteti citi pe TurnulSfatului.ro