Pe 14 Noiembrie Tesla a prezentat oficial in Europa sedanul Model 3

Model 3 poate fi acum comandat in mod oficial si in Europa, modelul cu volan pe stang urmand sa fie disponibil undeva in prima jumatate a lui 2019. Modelul european va fi echipat cu chargere tip CCS, posesorii putand incarca astfel atat in cele 430 superchargere Tesla din Europa, dar si in chargerele standard.

Din pacate, in Romania nu exista deocamdata chargere Tesla, dar pe site-ul lor oficial apar Bucurestiul, Craiova si Braila ca fiind pe lista lor scurta de locatii.

Reteaua de chargere electrice nu este inca bine dezvoltata nici la nivel european, o dovada fiind si statisticile care arata ca 50% dintre posesorii de masini electrice din Europa isi incarca masinile acasa. E adevarat ca o parte dintre ei au declarat ca fac acest lucru pentru ca aceasta este cea mai ieftina varianta si daca ne gandim putin si destul de comoda. Pana la urma, nu e tocmai complicat sa bagi un stecher in conditiile in care locuiesti la casa. Insa pentru cei care locuiesc in apartament, situatia este mai complicata.

Special pentru Europa, Tesla a adaugat la superchargele sale si conectori tip CCS alaturi de cei DC Type 2 deja prezenti, astfel incat in viitorul apropiat toate chargerele Tesla vor fi dotate cu ambele tipuri de conectori.

Asteptam prezenta in Romania a Tesla Model 3 cat si a superchargerelor Tesla.