Opel Ampera-e

Opel a publicat o noua serie de fotografii oficiale, dar si specificatiile complete ale modelului Ampera-e, dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in toamna anului 2016.

La o singura zi de la publicarea acelui clip video care surprinde procesul lui de asamblare, Opel anunta specificatiile complete ale noului model cu propulsie 100% electrica Ampera-e.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in toamna anului trecut, vehiculul german combina un motor de 204 CP si 360 Nm cu o baterie litiu-ion de 60 kWh.

Astfel, acceleratia de la 0 la 50 de kilometri pe ora se realizeaza in numai 3.2 secunde, pe cand timpul necesar atingerii celor 100 km/h – cu demaraj de pe loc, este de doar 7.3 secunde.

 Tot cu aceasta ocazie mai aflam si ca noul Opel Ampera-e are nevoie de 4.5 secunde pentru a rezolva ecuatia 80 – 120 kilometri pe ora, dar si ca viteza maxima este limitata la 150 de kilometri pe ora. In ceea ce priveste autonomia totala, vehiculul german cu propulsie 100% electrica promite sa parcurga distante de pana la 520 km cu o singura incarcare a bateriei anterior amintita. Si daca tot veni vorba despre incarcarea bateriei, ei bine… trebuie sa precizam ca 30 minute la o statie cu puterea de 50kW sunt sinonime cu ‘carburantul’ necesar acoperirii a 150 de kilometri.Lasand in urma fisa tehnica a noului Opel Ampera-e si mergand mai departe, descoperim ca vehiculul german cu propulsie 100% electrica se mai bucura si multiple dotari de ultima ora.

Pe scurt, avem un sistem de infotainment cu ecran de 10.2 inch si suport pentru Apple CarPlay, respectiv Android Auto, plus incarcare wireless a telefonului mobil, comenzi vocale si hotspot WiFi.

Acestora li se alatura deja nelipsitul pilot automat adaptiv, franarea autonoma de urgenta, asistentul pentru mentinerea benzii de rulare, dar si cel pentru detectarea obiectelor din unghiul mort s.a.m.d.

Noul Ampera-e ramane, pentru moment, fara un pret de vanzare, oficialii Opel precizand in schimb ca o lista de precomenzi a fost deschisa in Norvegia, iar 3.400 de clienti si-au trecut deja numele pe ea.