Versiunile electrice ale modelelor smart fortwo și smart forfour sunt disponibile de astăzi pentru comenzi prin intermediul dealerului Autoklass Pipera, la prețuri ce pornesc de la 22.078 de euro, TVA inclus. Fiind propulsate de o soluție tehnică 100% electrică, acestea pot beneficia de un rabat de preț de 10.000 de euro dacă sunt achiziționate prin intermediul Programului Rabla Plus 2017.

digital retouch: Ole Bunger

Lansarea efectivă pe piață a celor două modele smart electric drive va avea loc în luna iunie 2017, propunerea companiei aflată sub aripa Daimler fiind materializată printr-un motor electric ce dezvoltă 81 de CP și 160 de Nm cuplu motor maxim (disponibil încă de la primele rotații). Bateria utilizată poate asigura o autonomie de până la 160 de km și poate fi reîncărcată în circa 45 de minute atunci când este utilizată o stație de 22 de kW. Garanția bateriei se întinde pe o perioadă de 8 ani, în limita a 100.000 de km parcurși.

Prețurile pentru fiecare versiune de caroserie în partea pleacă de la 22.078 de euro pentru smart fortwo coupe alectric drive, 22.739 euro pentru smart forfour electric drive și de la 25.337 de euro dacă se alege versiunea fortwo cabrio electric drive. Mai este disponibilă și varianta special personalizată smart fortwo electric drive greenflash, cu un preț de start de nu mai puțin de 27.753 de euro, TVA inclus.

În standard, modelele electrice smart oferă pachetul Cool&Audio ce include conexiuni Bluetooth și USB sau climatizare automată, dar și un instrumentar de bord cu indicatoare pentru putere și nivelul bateriei.
Opțional se pot alege pachete precum cel de design electric drive, pachetele Urban Style și Sleek Style sau pachetul de iarnă, dar și un pachet de personalizare BRABUS care aduce tușe specifice sport combinate cu cele ce definesc versiunile electrice smart.