Statul va oferi un voucher de 10.000 de euro pentru masinile electrice.
Daniel Constantin a precizat ca vrea ca romanii sa achizitioneze peste 1.000 de masini electrice noi prin programul “Rabla Plus” – in conditiile in care anul trecut s-au cumparat numai 40, in consecinta mareste valoarea primei de achizitie la 10.000 de euro, de la 5.000 de euro, anul trecut.
“Anul acesta vom avea la dispozitie o suma care sa echivaleze cu 1.000 de masini care sa se vanda la nivel national, iar prima pentru fiecare cetatean se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro”, a spus ministrul Mediului, intr-o conferinta de presa.
Constantin declara, la inceputul lunii, ca programul “Rabla” va continua si in acest an, iar valoarea tichetelor va creste de la 6.500 de lei, cat a fost in 2016, la 8.000 de lei.
Potrivit ministrului Mediului, pentru programul “Rabla Plus: va fi alocata o suma mai mare fata de anul trecut, iar in paralel Ministerul Mediului vrea sa finanteze crearea de statii de incarcare a masinilor masinilor electrice.
”Rabla Plus va avea o suma mult mai mare decat anul trecut la dispozitie pentru 1.500 de autoturisme electrice. Aici vreau sa va spun ca foarte multi au ridicat problema: domnule, cumparam masini electrice, dar nu avem statii de incarcare. Ne preocupam ca la pachet sa vina si statii de incarcare care sa fie la dispozitia fie a operatorilor existenti, fie a celor care vor sa-si dezvolte astfel de statii de incarcare. Vrem sa cream un sistem, cel putin in jurul marilor orase, in care masinile electrice sa fie din ce in ce mai folosite”, declara Constantin la inceputul lunii martie, potrivit News.ro.