Un oficial al constructorului roman de automobile, parte a gigantului francez Renault, a anuntat ca brand-ul de la Mioveni va produce automobile electrice.

Ei bine, nu credeam ca vom spune asa ceva despre Dacia, insa uite ca a venit momentul ca producatorul roman de automobile sa se alinieze la trend-ul actual si sa caute alternative la propulsoarele conventionale pe benzina sau diesel.

Anuntul soc a venit din partea lui Hakim Boutehra, director comercial grup Renault Romania, care a sustinut ca “Evident, industria se pregateste pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformari in viitor. Anul 2040 este indepartat, insa nu foarte indepartat, astfel incat avem planuri pentru Dacia in aceste directii. Important este insa sa pastram ADN-ul brandului: sa pastram Dacia ca masina accesibila.”

Referinta la anul 2040 nu este altceva decat decizia anuntata in urma cu cateva zile de ministrul mediului din Franta, care a declarat ca pana in 2040 se doreste interzicerea comercializarii masinilor cu motoare diesel sau pe benzina.

Desigur, aceasta schimbare de strategia s-ar putea dovedi de bun augur pentru Dacia, mai ales ca toate statisticile arata ca in ultimii ani, in Romania, vanzarile de masini electrice au crescut. Numai in ultimele patru luni acesta au crescut de aproape trei ori, la 548 de autoturisme electrice si hibrid.

In plus, infrastructura pentru acest tip de vehicule incepe sa prinda contur si la noi, iar statul chiar incurajeaza achizitionarea unui automobil prietenos cu mediul inconjurator. In acest moment, cine vrea sa isi cumpere o masina electrica poate beneficia de un ajutor de 10.000 de euro prin programul Rabla Plus, fara a fi macar nevoie sa caseze o masina veche.

Daca totusi va casa o masina veche, pe langa acesti 10.000 de euro, va primi in plus 6.500 de lei, astfel reducerea poate sa fie si de 11.500 de euro.

Cel mai mare trend in industria de automobile in toata lumea este sa ai mai multa conectivitate, mai multe masini electrice si mai multe masini autonome,” a concluzionat Boutehra.