Ministerul Mediului a bugetat 80 de milioane de lei pentru achiziția de autobuze electrrice și construirea de stații de încărcare pentru orașele București (minim 28 de autobuze și 28 de stații de încărcare), Brașov (minim 4 autobuze și 4 stații de încărcare) și Iași ( minim 8 autobuze și 8 stații de încărcare).
Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, a anunțat că „finanțarea pentru programul Rabla este la același nivel ca și anul trecut”. „Noutatea este că începe mult mai devreme. Anul trecut a fost lansat în luna iunie. Noi am pus în dezbatere publică încă din 13 martie și urmează ca pe 24 aprilie să se finalizeze perioada de dezbatere publică de 45 de zile lucrătoare. Teoretic, din 24 aprilie cei care vor să aplice pot beneficia de acel tichet în valoare de 6.500 de lei, putând avea acces și la ecobonusuri de 1.500 și 2.500 de lei, în funcție de emisiile autoturismului respectiv”, a anunțat Daniel Constantin.
Referindu-se la Rabla Plus, fostul ministru a anunțat că valoarea tichetului, 45.000 de lei, s-a dublat față de 2016, iar bugetul total al programului, în valoare de 45 de milioane de lei, este suficient pentru achiziționarea a 1.000 de autoturisme electrice.
Programul a fost lansat în dezbatere publică și după 45 de zile lucrătoare va fi disponibil. Asta înseamnă că la începutul lunii mai, mai exact pe 2 mai, se poate deja aplica. Acest program vine la pachet cu o altă masură și anume lansarea de finanțări nerambursabile pentru cei care vor să facă stații de încărcare electrică.
Astfel, programul pentru stațiile de încărcare pentru automobilele electrice are un buget de 45 de milioane de lei, iar beneficiarii sunt unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile publice și persoanele juridice.
Articol preluat din BizzBrasov