Un studiu recent, desfășurat în 52 de țări, a arătat că 40% dintre șoferi își doresc o mașină electrică în următorii cinci ani.

Pe măsură ce popularitatea dieselului scade, electricele par să fie din ce în ce mai căutate. o demonstrează un studiu recent, elaborat de Dalia Research. Specialiștii au intervievat 43.000 de oameni din 52 de țări despre planurile lor de achiziție a unui vehicul cu zero emisii.

Bineînțeles, chestionarul a fost ceva mai amplu și a vrut să vadă care este probabilitatea achiziției unei mașini electrice în viitorul apropiat. Rezultatele studiului au arătat că 40% dintre respondenți vor o mașină electrică în următorii cinci ani.

În Statele Unite și Canada 31% dintre locuitorii orașelor intenționează să își schimbe mașina diesel sau benzină cu una electrică în intervalul sugerat de chestionar. În Mexic, procentul a fost și mai mare, urcând la 39%, însă statistica șocantă vine tocmai din Thailanda, acolo unde 66% dintre subiecții intervievați au declarat că ar trece la o mașină electrică în perioada imediat următoare.

Nici China nu este departe de această valoare, 58% dintre cei care au răspuns studiului Dalia fiind convinși că mașinile electrice trebuie să ajungă și în garajul lor.

În Europa, doar 22% din germani își doresc să treacă la o mașină electrică. Un procent destul de mic și în Japonia, unde doar 16% dintre subiecți s-au arătat pro achiziției unui automobil cu zero emisii.

Studiul s-a desfășurat și în țări care se bazează pe o producție constantă a pterolului, cum este Arabia Saudită. Surprinzător, aici 45% dintre cei întrebați au afirmat că ar trece la o mașină electrică.