Scotia a anuntat ca nu vrea sa mai tina prea mult pe sosele masinile clasice si a fixat un termen pana cand vor mai fi permise, scrie Playtech.ro

Scotia, ca si alte cateva tari din Europa, vrea sa treaca pe masini mai prietenoase cu mediul si acum si-a prezentat planul pentru aceasta schimbare. Astfel, cele care functioneaza pe benzina sau pe motorina vor fi eliminate pana in 2032. Anul nu e ales chiar la intamplare, ci vine cu opt ani mai devreme decat cel fixat de Marea Britanie.

Prim-ministrul scotian Nicola Sturgeon sustine ca are deja un plan pentru extinderea masiva a infrastructurii punctelor de incarcare a masinilor electrice. Totodata, incurajeaza proiectele dezvoltarii acestei categorii de automobile. Mai mult, vrea sa transforme autostrada A9 in primul drum integral electric si va fi creat un fond de investitii pentru a sustine solutiile care sa ajute in stoparea schimbarilor climatice.

Franta, Marea Britanie si Germania, pana acum, au luat o pozitie ofensiva fata de masinile clasice, cu motoare pe combustibili fosili, iar Scotia acum se alatura unui grup select. Totusi, schimbarile nu vor fi peste noapte.