Vestea buna este ca masina asta exista deja. Vestea proasta este ca nu va intra niciodata in productie.

Porsche a prezentat conceptul (da, o sa-i spun totusi concept) Cayman e-volution, un vehicul electric care accelereaza de la zero la 100 de km/h in doar 3.3 secunde. Si are o autonomie de 200 de kilometri. Am spus de la inceput cifrele care intereseaza pe toata lumea atunci cand vine vorbe de vehicule electrice ca sa ne putem concentra pe ce e mai important.

Cayman e-volution nu va intra niciodata in productie, dar are misiunea de a ne arata cat de sportive vor fi modelele electrice Porsche e-mobility. Functioneaza ca varianta DEMO pentru modelul full electric MISSION E care va intra in productie din 2019.

MISSION E va avea (din nou, cifre importante) autonomie de 500 de kilometri si baterii care se incarca 80% in doar 15 minute. Sistemul special de incarcare are un nume pus la misto: Porsche Turbo Charging, dar este foarte eficient. O astfel de retea de incarcare va fi construita pe cele mai importante drumuri din Europa printr-un program finantat de Porsche, Audi, BMW, Daimler si Ford.