Iasiul iese cu un pas in fata altor orase mari din Romania, cel putin in domeniul mobilitatii ECO. Astazi, CASA AUTO a anuntat lansarea unui serviciu de car sharing numit CABY care foloseste numai automobile electrice.

CASA AUTO a anunțat astăzi la Iași primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. CASA AUTO este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din județul Iași, distribuitor pentru 10 mărci auto, deținător al mai multor clădiri de birouri de clasă A și al unui parc logistic.

Iată cum funcționează CABY: flota de mașini electrice va fi distribuită în întregul oraș; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare și le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.

Pe măsură ce se va extinde, CABY își propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele orașului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienții pot beneficia de mașină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceștia pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Localizarea vehiculelor în oraș și accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicației de mobil.

CABY implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului din marile orașe și la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm.

„Ne pasionează mașinile și ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut și mai eficient în orașe fără poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraș mai plăcute și mai simple”, declară Bogdan Pițigoi, președintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto.

CABY dezvoltă propria rețea de stații de încărcare a mașinilor în parteneriat cu E.ON. Două dintre aceste stații de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul și distanța de deplasare și scutește utilizatorii de costurile deținerii și întreținerii unui vehicul propriu – achiziție, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări.

Conceptul CABY va fi utilizat pentru început de angajații din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, CABY să fie disponibil publicului larg.

Companiile din România, în special cele din zona serviciilor suport și IT apreciază spiritul inovator, încurajează tehnologiile viitorului și caută mereu noi metode prin care să atragă, să își motiveze și răsplătească oamenii. Conduent, unul dintre angajatorii importanți din domeniul serviciilor, consideră CABY un serviciu care îi va ajuta pe proprii angajați să aibă o viață și mai frumoasă și activă, și înscrie numele Conduent pe această pagină de istorie a transportului din România, devenind prima companie care oferă angajaților serviciile CABY.