In China a fost lansata cea mai ieftina masina electrica din lume, un semn clar ca viitorul industriei auto este acesta.


Printr-o subsidiara din China, cei de la General Motors au lansat Baojun E100 – o masina suta la suta electrica, al carei pret de pornire este de 5.000 de dolari, conform Daily Express.

Baojun E100 are un singur motor electric, capabil sa produca 29kW, iar viteza maxima este de 100 de km/h. Bateria ei se incarca in 7,5 ore, iar ca dotari vine cu conectivitate WiFi, un ecran tactil, intrare keyless si senzori de parcare.

Autonomia este de 100 de kilometri, astfel ca este considerata o masina potrivita pentru a face naveta de acasa pana la locul de munca.

Sunt sanse destul de mici ca aceasta masina sa ajunga in Europa in viitorul apropiat, insa este un semn clar ca traim un fenomen intr-o dezvoltare mult mai rapida decat se credea.

Prin aceasta lansare s-a demonstrat astfel ca se pot vinde masini electrice si cu preturi foarte mici. De asemenea, lansarea vine la cateva saptamani dupa Tesla 3, al carei pret porneste de la 35 de mii de dolari.

 Masini accesibile tuturor, intr-un moment in care vanzarea masinilor electrice este in plina acensiune.

La nivel global am trecut deja de pragul celor 2 milioane de masini electrice vandute, iar Europa este un pion important, mai ales in tarile din Nord. Spre exemplu, in Norvegia peste 30% dintre masinile noi vandute sunt electrice.

Tocmai de aceea, si constructorii auto se implica tot mai mult in dezvoltarea tehnologiilor care sa permita lansarea unor masini electrice la preturi cat mai mici in viitorul apropiat.