La momentul construirii parcării subterane au fost amenajate un număr de 619 de locuri de parcare, dintre care 33 sunt pentru motociclete şi 586 pentru autoturisme. Tot la acel moment au fost montate şi două staţii de reîncărcare rapide de 22kw şi 244 de prize electrice pentru încărcarea maşinilor electrice. Între timp, administraţia locală craioveană a constatat că numărul de autovehicule a crescut, iar cele două staţii de încărcare nu pot fi utilizate fiindcă sunt dintr-o generaţie mai veche.

Drept urmare este necesară amplasarea altor staţii de reîncărcare de generaţie mai nouă, cu modul de comandă la distanţă pentru Wi-Fi sau GSM.Acestea vor avea o putere maximă de 44Kw.

Primăria Craiova va mai amplasa alte nouă staţii electrice în diferite locaţii din oraş. Amplasamentele identificate şi propuse de Primăria Craiova pentru cele nouă staţii de alimentare sunt următoarele: Staţia de reîncărcare nr. 1 va fi amplasată în Parcarea Piața Constantin Brâncuși de la Gară. Cea de-a doua Staţie de reîncărcare va fi amplasată în Parcarea de la Piața Mare (Calea Bucureşti, tronsonul cuprins între str. Frații Golești și str. Nicolae Bălcescu).

În Parcarea de pe strada Împăratul Traian (tronsonul cuprins între str. Spania și str. Henri Coandă) va fi amplasată cea de-a şaptea staţie, iar ultimele două vor fi localizate în parcarea de pe strada Sf. Dumitru (tronsonul cuprins între Calea Unirii și str. Felix Aderca), respectiv în parcarea de pe A.I. Cuza (tronsonul cuprins între str. Arieș și str. Nicolae Bălcescu).

Articolul integral il puteti citi pe Gazeta de Sud
Sursa text si foto Gazeta de Sud